Home > > Kris-Won, January 13, 2012

Kris-Won, January 13, 2012

ΚΟΥΜΠΛΑΙ ΧΑΝ


Επιλύοντας καθημερινά προβλήματα εκ τον προτέρων, κατά την διάρκεια της βασανιστικής πορείας μας, οδηγούμαστε στη σοφία.

Μην τρέχετε μακριά από το πεπρωμένο σας! Η εκπλήρωση του, είναι αμετάβλητη και δεν μπορεί να αναβληθεί, και το γεγονός ότι δεν αποδέχεστε αυτό που συμβαίνει σε εσάς, με θάρρος και παραίτηση, δεν θα αλλάξει την μοίρα σας! Αποδεχθείτε τη, ως εκ τούτου, με χαρά και ευτυχία, γιατί αυτή σας οδηγεί προς την τελειότητα σας.

Αν επιτρέψετε στον εαυτό σας, να βλάψει τους άλλους, αποδέχεστε ότι οι άλλοι σας προκαλούν πόνο. Αν θέλετε να το αποφύγετε, μην βλάψετε κανέναν.

Μην δέχεστε την βοήθεια από άλλους, εκτός και αν είναι απαραίτητο εκείνη τη στιγμή στη ζωή σου! Μόλις το πρόβλημα επιλυθεί και είστε πάλι σε άνετη θέση, μην ξεχνάτε ότι έγινε για χάρη σας και ξεπληρώστε το. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε, την δυνατότητα να συνεχίσετε την πορεία σας όπως προβλέπεται, χωρίς να προσκολλάστε, ούτε με χρέος και με απόλυτη ελευθερία.

Μάθετε να αγαπάτε τη φύση. Εάν δεν μπορείτε να την βρείτε, εκεί που ζείτε, να φεύγετε συχνά από την αστική περιοχή σας και να περπατάτε στη σιωπή και τη μοναξιά, ανάμεσα στα δέντρα, τα βουνά και τις παραλίες. Τίποτα άλλο δεν προσφέρει στο μυαλό σας, ηρεμία και γαλήνη.

Προσπαθήστε να βοηθήσετε κάθε μέρα, τουλάχιστον ένα άτομο. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι πολύπλοκο! Ένα χαμόγελο, ή το να βάλεις το χέρι σου στον ώμο κάποιου, είναι αρκετό, ή να δανείσετε το αυτί σε κάποιον, που χρειάζεται να ακούσει.

Εσείς θα ζήσετε σε παράδεισο, όταν βοηθήσετε τους άλλους, να ζήσουν σε παράδεισο, επίσης. Παρομοίως, εσείς θα ζήσετε στη κόλαση, αν εξαιτίας σας, κάποιος ζει την κόλαση.

Παράδεισος ή κόλαση, υπάρχει μόνο στο μυαλό του κάθε ατόμου, και κάθε ψυχή θα πάρει το ένα ή το άλλο, αναλόγως με τις δράσεις που κάθε ψυχή έχει κάνει και κάνει την παρούσα στιγμή. Στο τέλος, είναι μόνο μια κατάσταση της συνείδησης, όπου η ικανοποίηση ή οι τύψεις, είναι αυτό που παράγει το ένα ή το άλλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται δυστυχισμένοι, γιατί ενισχύουν τις μικρές ενοχλήσεις που έρχονται στο δρόμο τους. Η αναστάτωση γίνεται πρόβλημα, τη στιγμή που χάνουμε την αποφασιστικότητα, να τη λύσουμε και επιτρέπουμε στους εαυτούς μας, να αισθάνονται αποθαρρυμένοι. Πρόκειται απλά για την αλλαγή της στάσης του «δεν μπορώ», σε αυτή του «πρόκειται να το λύσω».

Η μεγαλύτερη αρρώστια της ανθρωπότητας, είναι ο εγωισμός! Είναι η κύρια πηγή, όλων των δεινών που υπέστη η ανθρωπότητα. Καταστέιλλεται την ηγεμονία του εγώ, και θα αποκτήσετε μια ασύγκριτη ειρήνη και χαρά.

Απώτερη αλήθεια είναι ότι πάσχετε, γιατί νομίζετε ότι είστε χώρια. Ο κόσμος σας παγιδεύει με την ψευδαίσθηση, ότι είστε ον εκτός του συνόλου, από τη στιγμή που γεννιέστε, και εξαρτάται από εσάς, να κάνετε την απαιτούμενη προσπάθεια, για να ανοίξετε τα μάτια σας στην αλήθεια, ότι εμείς όλες οι ψυχές της Δημιουργίας, είμαστε Ένα, διαφοροποιημένοι ,όνο κατά την εμφάνιση.

Το καλό και το κακό, είναι μόνο σχετικά - εξαρτώνται από το κάθε άτομο. Είναι καλύτερο να μαθαίνεται η διαφορά, μεταξύ της αλήθειας και του ψεύδους. Αποδράστε από τον κόσμο των ψευδών εντυπώσεων, και καθηλώστε τον εαυτό σας στην αλήθεια. Και αν ρωτάτε, τι είναι η αλήθεια, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να βρεθεί μόνο μέσα σας.

Περάστε μερικές στιγμές καθημερινά, με τον εαυτό σας και βγάλτε από μέσα σας την δύναμη, να συνεχίσετε με επιμονή και εμπιστοσύνη, στον εαυτό σας.

Πηγή: ΚΟΥΜΠΛΑΙ ΧΑΝ
Κανάλι: Kris-Won
Μεταφραστής: Saradis

Share |