Home > > Mesaj de la Matei, 3 martie 2014

Mesaj de la Matei, 3 martie 2014

Sunt Matei, cu salutari plne de iubire, din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. In ciuda a tot ceea ce pare sa demonstreze contrariul, evenimentele care au loc in intreaga voastra lume imping, in mod constant, societatea inainte. Protestele cetatenilor impotriva conducerii guvernelor sau a politicilor la nivel comunitar si national forteaza rezolvarea problemelor ce determina nemultumiri majore – ele reprezinta o eliberare a negativitatii, iar acest lucru nu poate fi ingradit. Tulburarile din Ucraina vor continua sa faca zgomot, dar nu exita suficient impuls in campul de potential al energiei Pamantului, pentru ca ele sa erupa intr-un camp de batalie extins.

Actele de violenta aleatorii vor continua sa aduca experiente karmice pentru toate persoanele implicate – si e de asteptat ca negocierile politice si diplomatice sa treneze din cand in cand, pe calea atingerii unor acorduri pasnice. Va puteti astepta la mai multe arestari, concedieri si demisii in comunitatea bancara internationala si in cazul anumitor guverne – si se pare ca se apropie o zguduire la Vatican. Astfel de grupuri disparate – cum ar fi bisericile, corporatiile multinationale, organizatiile civile si scolare, precum si agentiile non-profit – colaboreaza in proiecte majore, pentru a inmulti oportunitatile de educatie si de ocupare a fortei de munca.

Evolutia de neoprit spre planuri din ce in ce mai luminoase este ajutata de sufletele care incep sa gandeasca la lucruri mai profunde decat simpla functionare de zi cu zi. Aceste suflete care se trezesc, adauga mai multa lumina atat celei generate din abundenta pe Pamant, cat si celei transmise cu generozitate, catre planeta, din surse indepartate – si fiecare scanteie noua ridica nivelele vibrationale. In industria voastra imobiliara se vorbeste mereu despre cat de importanta este „locatia, locatia si iar locatia.” De o importanta infinit mai mare pentru lumea voastra si pentru toti locuitorii ei sunt „vibratiile, vibratiile si iar vibratiile” si voi va aflati aici, pentru a inalta aceste vibratii.

Asadar, suntem nerabdatori sa raspundem intrebarilor puse de cititori si care se regasesc si in mintile multor Lucratori intru Lumina.„Cum putem sti daca ne respectam sau ne onoram contractele de viata? Care sunt indiciile implinirii sau ratarii misiunii vietii noastre? Sunt disperata pentru milioanele de oameni aflati in conditii groaznice de viata, dar ce as putea face pentru a-i ajuta? Facem oare destul, pentru a ajuta Pamantul insusi? Cum pot gestiona situatiile care sunt in afara controlului meu cum ar fi deciziile oamenilor care au un impact serios asupra vietii mele?” Altii intreaba cum ii pot ajuta pe cei dragi care rezista informatiilor adevarate, daca acestea nu sunt sprijinite de vederile lor inguste si cum sa faca fata unor boli debilitante sau unor greutati financiare.

In timp ce toate acestea par a fi probleme complet diferite, raspunsul la toate vine din aceeasi sursa atotputernica: sufletul vostru.In primul rand spunem urmatoarele: sufletul trimite, in mod continuu, indrumari catre constiinta, pentru a va pastra in aliniere cu alegerile din contractele voastre. Aceste indrumari – clare ca niste indicatoare luminoase, care arata directia pe care sa o alegeti – pot veni si sub forma de cuvinte, dar, de cele mai multe ori, au forma unor senzatii foarte puternice. Atunci cand va urmati mesajele sufletului, in inima si in minte va simtiti ca si cum ati pluti usor in voia curentului, ca sa spunem asa – acesta este felul in care sufletul vostru spune „Buna treaba!” Similar, atunci cand decizia voastra libera, actiunea sau lipsa de actiune contravin contractului vostru, simtiti o stare de neliniste si disconfort – ati vrea sa fi facut o alta alegere.

Sentimentul de inima usoara, adus de o constiinta „curata”, va ajuta sa va dati seama ca ati facut bine; sentimentele de vina, regret sau remuscare arata ca nu a fost asa. Atentie la faptul ca, daca veti ignora mereu aceste sentimente neplacute, constiinta va incepe sa se atrofieze si starea de disconfort si apatie va incepe sa devina starea voastra naturala.

Instinctul reprezinta o reactie spontana la o situatie care va pune in mare pericol – pe voi, pe cineva drag, sau pe un strain – si a actiona instantaneu poate salva vieti.

Folosirea intuitiei este un proces contemplativ, prin care cereti sfatul „in interior” si apoi va linistiti mintea. S-ar putea, de exemplu, sa vreti sa stiti daca o anumita persoana este cea mai buna alegere ca partener de viata; daca o anumita afacere este in interesul vostru; daca e intelept sa va investiti timpul, energia sau banii; daca e o idee buna sa va mutati sau sa acceptati un serviciu nou. Atunci cand contemplati oricare dintre aceste situatii – sau alte aspecte de mare importanta pentru viitorul vostru – daca imboldul de a actiona intr-o anumita directie devine mai puternic, inseamna ca sufletul vostru vorbeste chiar mai tare, pentru a va motiva sa actionati in directia respectiva. Daca reticenta de a face pasii urmatori persista, sufletul va spune „Nu face asta.”

Exercitarea puterii de discernamant este similara, ea furnizandu-va raspunsurile pe care le cautati pe moment. Acestea pot fi: daca e intelept sa va impartasiti gandurile cu cineva, care informatie este adevarata pentru voi si care nu, daca sa pastrati tacerea sau sa vorbiti, daca o anumita situatie merita atentia voastra – adica va ajuta sa separati lucrurile banale, de cele care merita interes. Actiunea pornita din inspiratie si aspiratie conduce la zone de straduinta si activitati importante pe care le-ati ales in contractul sufletului. A va fi loiali voua insiva, din acest punct de vedere, conduce la un placut sentiment de implinire, in timp ce a va trai viata facand ceva ce altcineva spune ca ar trebui sa faceti, in loc sa va urmati dorinta inimii, va va aduce neliniste si nemultumire.

De ce va spunem ceva ce stiti deja? Pentru ca, iubita noastra familie, voi nu va folositi aceasta cunoastere pe deplin! Este cu adevarat foarte important sa va puneti intrebari la nivele profunde de introspectie si acest pas imens, in afara constiintei celei de-a treia densitati, reprezinta, cu siguranta, o cale anevoioasa. In orice caz, pasul urmator – a primi raspunsurile din interior – vine pe cat de usor si de simplu ii permiteti voi sa vina. In sufletul vostru exista toata cunoasterea, siguranta, increderea in sine, grija, intelepciunea si puterea de care veti avea vreodata nevoie in viata. Cautati si veti afla.

S-ar putea sa va urmati indrumarea de la nivelul sufletului, in cele mai mici amanunte si, cu toate acestea, sa va confruntati cu suparare, rezistenta, boala, greutati financiare sau alte obstacole. Dragilor, alegerile din contract includ, in mod special, acest gen de incercari. Fara ele nu ar mai exista invatare, nu ar fi nicio evolutie a sufletului, iar controlul pe care il puteti avea asupra oricarei situatii cu care va confruntati, consta inreactia voastra la ea. Pe langa indrumarea de la nivelul sufletului, aveti mai multa putere interioara decat va puteti imagina si o imensa capacitate de a iubi si de a ierta; de a fi recunoscatori, plini de compasiune si rabdatori; de a impartasi cu generozitate, de actiona onorabil si de a depasi orice obstacole de moment.

Multi dintre voi au ales sa traiasca probleme dificile de sanatate, economice sau alte situatii grele, tocmai pentru a le face bine altora. Atunci cand gestionati problemele, cu hotarare si cu spirit puternic, serviti drept lumina de incurajare pentru oamenii care se lupta cu situatii similare si, prin exemplificarea puterii resurselor voastre interioare innascute, ii inspirati sa le foloseasca pe ale lor.

Legea universala conform careia fiecare persoana este responsabila doar pentru alegerile sale nu inseamna in niciun caz sa fi indiferent fata de familie, prietenii si colegii care se confrunta cu greutati. Nu aveti de unde sa stiti daca s-au indepartat de la contractul lor sau daca il urmeaza cu sfintenie, in problemele care le afecteaza vietile si, deseori, si viata voastra. Intelegerile dinainte de nastere, care sunt incheiate cu iubire neconditionata, sunt menite sa fie benefice pentru toti participantii ce impart viata respectiva; si, pentru a avansa in constiinta spirituala treaza, unii trebuie sa aleaga situatii care sunt cu adevarat dificile pentru ei si, deseori, si pentru altii. De obicei, oamenii isi dau seama, doar privind retrospectiv, cat de mult au invatat, ca urmare a actiunilor si deciziilor celorlalti.

Marea majoritate a multelor milioane de oameni care traiesc si mor in conditii de neconceput isi incheie lectiile karmice, pentru a putea evolua. Si, ca parte a Unimii Tuturor, ei ii ofera societatii o mare ocazie de a invata si evolua spiritual si asta nu pentru ca simt disperare fata de cei oropsiti. Legea atractiei este permanent in functiune si deoarece nu are nicio posibilitate de a rationa, nu face distinctia intre ceea ce vreti si ce nu vreti si atunci, va intoarce si mai mult din energia care se potriveste cu gandurile si sentimentele voastre disperate.

Daca e posibil sa faceti parte din ele sau sa sprijiniti financiar astfel de organizatii care lucreaza pentru inbunatatirea conditiilor in domenii in care este atat de multa nevoie de ajutor, faceti-o. Dar pentru acei multi dintre voi care nu pot sa o faca, sa stiti ca sentimentele de compasiune pentru cei care sufera si recunoastinta pentru binecuvantarile din viata voastra sunt pline de Lumina si cu cat mai multa Lumina este in voi, cu atat mai multa Lumina radiati in lume, pentru inaltarea tuturor sufletelor.

De fiecare data cand faceti un act de bunatate, cand vedeti primul zambet al unui copil, frumusetea glorioasa a unui asfintit, sau cand aveti grija de un animal care are nevoie de asta, ajutati Pamantul. Acest tip de sentimente si actiuni sunt pline de o Lumina care ajuta corpul planetar al Gaiei sa se vindece de milenii de abuzuri si neglijare, iar vizualizarea Pamantului in lumina alba–aurie este un mod minunat de a inalta vibratiile.

Un cititor a intrebat: In situatia in care surzenia este aleasa ca lectie karmica, poate aceasta lectie sa se incheie, astfel incat persoana respectiva sa isi poata recapata auzul, in aceasta viata? Raspunsul se aplica la fel de bine tuturor pierderilor fizice si mentale, lipsei organelor sau membrelor si bolilor cronice. Aceste tipuri de boli au fost alese ca ocazii de evolutie a sufletului, atat pentru cei suferinzi, cat si pentru cei care le poarta de grija, iar o schimbare depinde de contractul sufletului – daca acesta include sau nu reversibilitatea bolii. Daca da, se aplica doi factori. Daca persoana este tanara si a ales o viata lunga, atunci boala se poate atenua treptat, atunci cand planeta atinge planurile superioare de energie. Celalalt factor este gradul de Lumina din interiorul persoanei respective. Mecanismele de vindecare a corpului sunt activate de vibratiile inalte ale Luminii si nivelul vibrational este in concordanta cu gandurile, sentimentele si actiunile pozitive sau negative, ale persoanei.

Acum voi vorbi pentru mine insumi, pentru a raspunde intrebarilor legate de mesajul referitor la viata mea, ca Matei cel biblic.

Cum va afecta adevarul despre Biblie, crestinismul? Cand vor fi revelate adevarurile in legatura cu originea informatiilor din Biblie, crestinii cu mintea deschisa vor evita dogma menita sa controleze masele si vor retine partea spirituala a credintei lor. Interpretarile radicale ale tuturor religiilor vor fi inlaturate si toate popoarele vor imbratisa adevarata spiritualitate care canta in inima. Multe biserici ale diferitelor credinte au inceput deja sa se miste in aceasta directie.

Vorbesti despre intelepciunea antica a unui suflet batran. Cat de batran esti? Nu sunt mai batran decat oricare dintre voi! „Ingredientul”fiecarui suflet, ca sa ii spun asa, este Iubirea–Lumina a Creatorului si, din moment ce toate sufletele, din intregul cosmos, au acelasi Inceput, in atemporalitatea continuumului suntem cu totii de aceeasi varsta. Persoanele la care va ganditi ca fiind „suflete batrane” si-au amintit mai mult despre vietile personajelor lor, decat „noile” suflete si aceasta experienta colectiva apare ca fiind o „intelepciune antica”. Acest lucru se aplica atat copiilor, cat si octogenarilor care au avut la dispozitie ani multi in care sa isi reaminteasca ce stiu la nivelul sufletului, asa ca, e o mare bucurie pentru noi sa vedem parintii recunoscand si hranind intelepciunea din copiii lor.

Care este povestea reala a Giulgiului din Torino? Candva, in secolul al optulea, cineva a gasit o bucata de panza care a fost descrisa ca un lintoliu de inmormantare, ce avea pe el imaginea unui om. Nu stiu cine a gasit-o si nu stiu nimic mai mult decat voi. De la descoperirea ei, a constituit un motiv de dispute academice si de testari care nu au condus la nicio concluzie. Biserica catolica nu a pretins ca ar fi imaginea lui Iisus, dar multi membri devotati ai bisericii cred asta si giulgiul este considerat ca fiind un simbol religios.

Sufletele de pe statia ta sunt un „cluster de suflete”? Nu in sensul in care este folosita aceasta expresie de obicei – adica, un grup de suflete care au impartasit mai multe vieti impreuna. Simplu, sufletele de aici au atins un anumit grad de dezvoltare, prin procesul de auto-descoperire.

Ar putea sa vada un observator indepartat, viata ta ca Apostolul Matei? Da, este posibil, dar nu pot sa imi imaginez cine, avand aceasta capacitate, ar avea destul interes pentru a o cauta in continuum. Dupa cum am spus in ultimul mesaj, acea viata nu este de loc notabila in context universal.

Sa va vorbesc putin despre vederea de la distanta. Timpul liniar nu exista in continuum, asa ca nu se poate sti daca un lucru se afla in etapa de urcare sau de coborare. Un observator de la distanta, care vrea sa vada viitorul Pamantului, poate vedea o planeta care pare sa fie devastata si parasita, in timp ce un altul poate vedea o planeta minunata, cu un mediu infloritor – ambii observatori crezand ca vad un Pamant „viitor”. Niciunul dintre ei nu vede acest Pamant – in continuum exista lumi paralele, ceea ce mareste si complica posibilitatea de a determina ceea ce e vazut cu adevarat.

Vorbesti pentru toate sufletele de acolo, deoarece tu si mama ta vorbiti engleza si ceilalti nu? Nu. Noi toti suntem familiarizati cu toate limbile si dialectele voastre, ca si cu spectrul tonurilor muzicale si al culorilor, ce reprezinta moduri de comunicare, in multe civilizatii avasate spiritual. De asemenea, exista un sistem infailibil, electromagnetic, de traducere, disponibil tutror sufletelor din acest univers. Acesta este cunoscut la nivelul sufletului si in starea voastra de somn, unii dintre voi pot comunica prin intermediul acestui sistem. Acest lucru se poate intampla fie pentru a comunica cu persoane cu care ati avut legaturi de iubire in aceasta viata sau in altele, oricare ar fi limba in care ele vorbesc acum, fie pentru a participa la diverse tipuri de intalniri ale federatiilor galactice sau intergalactice sau la consilii universale.

Tu ai ales-o pe mama ta pentru a-i trimite mesaje, deoarece voi doi ati trait mai multe vieti impreuna? Raspunsul pe scurt este „da”, dar e mai mult decat atat. Mama mea a fost primul meu personaj – suntem ca doua puncte alaturate intr-un cerc infinit si „operam” pe aceeasi frecventa inalta. Am impartsit aproape toate miile noastre de vieti, ca oameni si alte specii, in toate relatiile, mai putin ca inamici – nu am vrut sa jucam niciodata aceste roluri si nu a existat niciun dezacord din partea celorlalti cu care au impartasit aceste vieti. Cat priveste faptul ca ii trimit mesaje mamei mele, ea a fost alegerea naturala si, ca parte din intelegerea dinainte de nastere a familiei noastre Ward, ea a fost de acord sa primeasca in mod clar informatiile pe care eu si altii i le transmitem si sa se ocupe de publicarea cartilor si de sarcina distribuirii mesajelor.

Cand si cum ai luat tu, Matei, decizia de a intrupa un alt suflet? Stii despre asta, sau se intampla numai atunci cand te cheama sursa?Este exact acelasi proces, pentru toate sufletele. In timpul perioadei intr-o lume a spiritelor, intre intrupari, sufletul trece in revista ultima viata trecuta impreuna cu toate vietile celorlalte personaje ale sale. Trecerea in revista scoate la iveala zone specifice in care cunoasterea cumulata nu a condus la o invatare aprofundata si nici la ceea ce era nevoie pentru o traire echilibrata. Dupa ce se ia decizia in legatura cu alegerile pentru urmatoarea intrupare, cei care stapanesc deja zonele pe care sufletul le alege pentru personajul sau pot sa ii ofere indrumare – dar este alegerea sufletului daca accepta sau nu, acest ajutor.

Sa restrang acasta explicatie la constiinta treaza a densitatii a treia, in care aproape intotdeauna sufletele au nevoie si primesc indrumare si la lectiile ce au de-a face cu emotiile,deoarece acestea sunt cele de care au nevoie toate sufletele cu un anumit nivel de evolutie. Si voi folosi Pamantul si Nirvana ca exemple, deoarece planeta noastra natala reprezinta una dintre cele mai bune scoli pentru lectii emotionale, din intreaga galaxie.

Frica este intotdeauna principala emotie care trebuie gestionata – frica este ceea care pastreaza personajele blocate in a treia densitate si incapabile sa vada dincolo de obiectul fricii. Mai mult decat atat, fricile creeaza cele mai grave trasaturi si actiuni negative: lacomia, prejudecata, ura, setea de putere, gelozia, tirania, dorinta de a-i controla pe altii, inselaciunea, furia, lipsa de onoare, mentalitatea razboinica, coruptia. Deoarece poate fi nevoie de mii de vieti pentru a depasi sentimentul fricii, sufletele aleg aceasta lectie in tandem cu una dintre caracteristicile nascute din frica care ar putea fi, de exemplu, furia.

Voi aveti un curs numit „managemetul furiei”, Nirvana are un curs care ar putea fi numit „inlocuirea fricii”. Iar si iar, sufletului ii sunt aduse situatii care au determinat personajele sa reactioneze cu furie, astfel incat, in acele situatii, sa poata exersa rabdarea, sa invete sa le vada prin prisma celorlalti si sa reactioneze calm, sensibil si constructiv. Atunci cand sufletul si sfatuitorii sai considera ca sesiunile de antrenament au pregatit suficient noul personaj, sufletul alege alte parti ale contractului sau si apoi intra in intelegerea dinainte de nastere, cu sufletele care vor ca in viata pe care o vor imparti sa ii fie parinti, frati, prieteni, tovarasi, mentori si asa mai departe. Scopul fiecarui suflet este unica relatie cu Sursa– reintegrarea cu Dumnezeu si tot ce urmeaza dupa asta.

De dragul de a fi concis, am omis detaliile, explicatia mea legata de pregatire ajungand sa sune mai mult a pedeapsa – cand, cu siguranta, nu este vorba despre asa ceva! Totul se face cu iubire si sensibilitate – in Unimea Tuturor, sfatuitorii vor la fel de mult ca si sufletul ca noul personaj sa reuseasca – si exercitiul nu e redus la o perioada scurta, intensa si groaznica. El se poate desfasura pe parcursul mai multor ani si pot avea loc sesiuni ori de carte ori sufletul doreste asta – sfatuitorii au grija sa fie intotdeauna disponibili.

Pe parcursul sederii lui in Nirvana, sufletul are nenumarate activitati in afara lectiilor, din care sa aleaga – cum ar fi calatoria in jurul taramului cu orice forma de transport doreste. El poate invata sa materializeze orice doreste, sa se bucure de compania prietenilor si a familiei aflate pe taram, sa lucreze in pozitii importante, sa studieze orice doreste, sa mearga la concerte si prelegeri ale maestrilor aflati in vizita, sa faca sport sau arta, sa comunice telepatic cu sufletele dragi aflate pe Pamant sau in alte lumi. Viata in dimensiunile superioare ale Nirvanei este sublima!

Trecerea in revista a vietilor colective poate conduce la alegerea unei vieti diferite de o viata pe Pamant. Daca sufletul simte ca personajele sale stapanesc a treia densitate din punct de vedere spiritual si daca sfatuitorii sunt de acord, noul sau personaj se poate naste intr-o civilizatie din a patra densitate, pentru o invatare la nivel avansat. Sau personajul se poate naste pe Pamant, pentru a-si adauga vibratiile inalte, vibratiei planetei si a ajuta sufletele adormite sa se trezeasca, sau pentru a-i servi unei alte civilizatii cu constiinta in a treia densitate – oricum, este vorba de a avansa in evolutia sufletului. De asemenea, sufletele foarte evoluate, care si-au dedicat o viata in serviciul Luminii pe Pamant, se intorc deseori acasa la ele, inainte de a alege urmatoarea destinatie pentru o evolutie continua.

Mai esti inca in Nirvana sau te-ai incarnat in alta parte? Chiar daca nu locuiesc in Nirvana, ma mai gandesc inca la ea, ca la „baza de acasa”, la care ma intorc ocazional si putin, intre vizitele in civilizatii fizice din aceasta galaxie si din altele. Pe parcursul ultimilor cincisprezece ani, serviciul meu a fost acela de a le evalua lumile spiritului, care sunt echivalente cu Nirvana Pamantului si de a ajuta la modernizarea lor; oriunde m-as duce, materializez o forma care se potriveste cu populatia de acolo. Unele civilizatii traiesc la frecvente la care corpurile nu mai sunt necesare, in timp ce in lumile din a treia densitate, eu produc un corp cu frecventa suficient de inalta, pentru a nu ma bloca in vibratiile joase ale locuitorilor

Pe parcursul vizitelor mele in lumile celei de-a treia densitati si in cele care au ajuns recent in cea de-a patra, sunt deseori impreuna cu suflete a caror vibratie este si ea mai mare decat a civilizatiei respective, in ansamblul ei. Scopul nostru este intotdeauna acela de a ajuta locuitorii si tarile lor natale, in procesul lor de inaltare si, conform legilor universale, prezenta noastra este intotdeauna rezultatul unei invitatii. Ceea ce multi dintre voi faceti pe Pamant este similar. Voi v-ati parasit lumile pentru a raspunde strigatului de ajutor al Gaiei si, chiar daca acordati asistenta in multe feluri – inclusiv prin exemplificarea puterii calitatilor voastre inascute – intotdeauna vibratiile voastre inalte ajuta planeta si locuitorii ei, pe parcursul cailor lor de inaltare.

In calatoria vietii voastre, suneti insotiti de compania, iubirea neconditionata, respectul si admiratia Fiintelor de Lumina din intregul acest univers.

______________________________________

IUBIRE si PACE

Suzanne Ward
Website: The Matthew Books
Email: suzy@matthewbooks.com
Traducere: Editura For You - (ii multumim Alexandrei pentru traducere)

< previous message | next message >


Share |