Home > Nederlands > Een Duif als Beschermengel

Een Duif als Beschermengel

Ik kan nauwelijks geloven dat een vogel zoiets zou doen:

Een Duif als Beschermengel

Deze jonge konijntjes, zes dagen oud hebben hun moeder en twee bloedverwanten verloren door een aanval van een hond. Deze drie overgebleven konijntjes deden het niet goed.

Een Duif als Beschermengel

Noah is een duif die niet vrij gelaten kan worden omdat hij nog maar een poot heeft. Hij zit in hetzelfde dieren asiel en kroop steeds weer naar de kooi met de konijntjes, keek dan naar binnen en ging zelfs voor de kooi zitten slapen.

Een Duif als Beschermengel

Toen waren er nog maar twee konijntjes in de kooi te bespeuren. Maar zodra Noah van positie ging veranderen werd er, tot ieders verrassing, het derde konijntje ontdekt. Het lag onder Noah's vleugel te slapen. Dat klein konijntje was door de tralies gekropen en gaf de voorkeur aan een veren bed in plaats van met z'n maatjes te slapen!

Een Duif als Beschermengel

Nu zijn ze alle drie weer samen en doen het prima! Als de diertjes onder Noah z'n vleugels kruipen dan vouwt hij zijn vleugels voorzichtig over ze heen. Als een van de diertjes onder de vleugel uitsteekt dan gebruikt hij zijn snavel om het diertje weer onder de vleugel te duwen.

Het is echt prachtig en tegelijkertijd wonderbaarlijk dit te mogen zien.