Home > > Is de tijd rijp voor een Galactische community?

Is de tijd rijp voor een Galactische community?

We doen het samen

Kees
Vrienden,

Zoals we allemaal weten, zitten we in een tijd van verandering. Het oude systeem van ego en conflicten loopt op z'n laatste benen, om plaats te maken voor een wereld waarin vrijheid, ontwikkeling en verbinding centraal staan. Zoals de gechannelde berichten op deze website ons ook vertellen, gaat dit natuurlijk niet zonder slag of stoot, omdat veel zielen nog niet ontwaakt zijn en wanhopig het oude, vertrouwde systeem overeind proberen te houden. De angst voor het onbekende zit bij velen diep in het DNA verankerd.

Vooruitlopend op de tijd van harmonie die eraan komt, loop ik de laatste tijd rond met een idee dat me niet wil loslaten. Hoe zou het zijn om met een groep spirituele, ontwaakte mensen een gemeenschap te beginnen? Een community.

Groepsmeditatie
De laatste tijd heb ik me verdiept in eco-dorpen en communities, en dat blijkt echt booming te zijn over heel de wereld. Kijk bijvoorbeeld eens dit kaartje van eco-dorpen in Rusland.

Of lees dit artikel over de meer dan duizend eco-dorpen die de laatste jaren in Spanje ontstaan zijn. Ze leven vrijwel helemaal "off-the-grid", vrij en blij, en bovenal: omringd door gelijkgezinden.

De gevestigde orde staat er vaak op het achterhoofd krabbend naar te kijken. Maar zodra ze in de gaten krijgen dat deze pioniers van de Nieuwe Tijd geheel hun eigen gang gaan en verder weinig kwaads in de zin hebben, laat men hen meestal maar begaan en wordt er zelfs heel behoorlijk meegewerkt aan hun plannen en activiteiten. Ze brengen immers vaak nieuw leven in de brouwerij op plaatsen die sinds jaar en dag te kampen hebben met leegloop, vooral vanaf het platteland naar de steden, en dat wordt doorgaans zeer gewaardeerd.

Dus ging ik zitten denken: zou dat voor ons ook iets zijn? Zou het een idee zijn om iets te beginnen waar de bezoekers van deze website en andere ontwaakte mensen kunnen samenkomen en zich thuis kunnen voelen? Bij mijn weten bestaat zoiets nog niet. Natuurlijk bestaan er wel allerlei spirituele gemeenschappen over heel de wereld, die dat op allerlei manieren invullen. Maar een groep mensen die zich bezighoudt met channelings, de Galactische Federatie, de Ascensie o.a., maar ook op de hoogte is van duistere zaken zoals bijvoorbeeld de illuminati, chemtrails en de waarheid achter 9/11? Zo'n groep ben ik nog niet tegengekomen.

Hoe zou het zijn om met zo'n groep mensen een leefgemeenschap te beginnen? Ervaringen met elkaar delen, elkaar helpen, samen iets opbouwen, 's avonds naar de sterren kijken en contact proberen te maken met onze hogere vrienden?

Communities zijn er in allerlei vormen en maten. Je kunt het heel primitief en back-to-basics doen, maar je kunt het ook wat comfortabeler aanpakken. Je hoeft niet allemaal in tenten of oude fabriekshallen te bivakkeren, je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van bestaande huizen of zelfs dorpjes. Ik zie regelmatig artikelen voorbij komen over complete verlaten dorpjes die te koop aangeboden worden, in Spanje of Frankrijk. Zoals deze bijvoorbeeld:


Brive-la-Gaillarde (Corrèze), Zuid-Frankrijk - Klein dorpje te koopDit kleine dorpje in Frankrijk werd al snel nadat het in de aanbieding kwam, gereserveerd door belangstellenden. Maar geen nood, want er zijn er veel méér! Kijk bijvoorbeeld eens op deze pagina, over Spaanse dorpjes die sinds de jaren '60/'70 allemaal te kampen gehad met een grote leegloop, en nu vaak voor meer dan de helft leeg staan. In het hele land staan in totaal bijna 3,5 miljoen huizen leeg. Veel plaatsjes staan open voor nieuwe initiatieven, op sommige plekken zijn ze er ook al mee begonnen. Hoe zou het zijn om met een groep pioniers deze (en andere) dorpjes te bezoeken en te kijken waar er misschien iets moois gestart kan worden?

Natuurlijk is daar geld voor nodig, maar ook daar zijn oplossingen voor te bedenken. Je zou één of meer huizen als Bed & Breakfast kunnen inrichten (en op Airbnb zetten!), of als rusthuis, of er zelf een spirituele camping bij kunnen beginnen. Dan verdient het project zichzelf langzaam maar zeker terug. Of misschien is er onder onze bezoekers wel een kapitaalkrachtig persoon die altijd al op zoiets heeft zitten wachten en zegt: let's go! De (financiële) details kunnen we dan later wel invullen.

Béceleuf (Niort), West-Frankrijk

Of wat te denken van een kasteeltje met 6 kamers en 5 hectare grond
in Béceleuf (Niort), West-Frankrijk ? Misschien niet erg waarschijnlijk, gezien de prijs, maar wel mooi! :)De ervaring van andere leefgemeenschappen en eco-dorpen leert dat zo'n groot project waarschijnlijk geen kwestie is van weken of zelfs maanden, maar dat het echt behoorlijk wat tijd en moeite kost om zoiets goed van de grond te krijgen. Maar dat is ook het mooie ervan: je maakt steeds nieuwe stappen, je leert steeds nieuwe dingen, het biedt naast je dagelijkse bestaan een droom waar je alles waar je hart naar verlangt, zou kunnen realiseren. En wat is er mooier dan dat?

Een goed voorbeeld van hoe zoiets bij ons zou kunnen lopen, is te zien in deze video, waarin een Nederlands gezin een paar jaar geleden ook droomde van hun eigen eco-dorp. Ze leerden steeds nieuwe dingen, ontmoetten steeds de juiste nieuwe mensen en nu begint hun mooie droom eindelijk werkelijkheid te worden.Ik wil graag onderzoeken of zo'n Galactische community mogelijk is. Omdat we nu nog helemaal aan het begin staan, kunnen we het 't best zo schematisch en praktisch mogelijk aanpakken denk ik:

1) Lijkt dit idee je wel wat? Stuur ons dan een mailtje! Vertel ons wat over jezelf, je situatie, en wat je zou willen doen. Bijvoorbeeld: je bent timmerman en zou kunnen helpen van het (ver)bouwen van een geschikt onderkomen voor de groep. Of: je bent goed in netwerken en organiseren en zou graag de contacten doen met de gemeente waar we terechtkomen. Of: je bent gepensioneerd en niet meer zo goed ter been, maar je kunt wel goed koken :) Of: je hebt al ervaring met het (financiëel) opzetten van een dergelijk project en wilt dit graag met ons delen.

2) We zoeken een locatie. Dit kan zijn: een grote boerderij, een woningcomplex, een dorpje, iets wat we helemaal zelf bouwen of wat dan ook. Suggesties zijn welkom per mail (ook als jezelf niet mee wilt of kunt doen).

Dit zijn zo de eerste twee stappen, maar er zullen er natuurlijk nog veel meer volgen, als het echt van de grond komt. Daarover dus later meer. Als je denkt een bijdrage te kunnen leveren aan dit project, in welke vorm dan ook, laat van je horen!

In Liefde en Licht,

Kees, GalacticChannelings.com.


Eerder legde ik al contact met een groep Russische vrienden, die in de Kaukasus een stuk land gekocht hadden en daar een eco-dorp willen starten. Ze noemen het "City of Harmony". Ze verwelkomden ons om mee te doen aan hun project, maar het bleek lastig om een visum te krijgen voor Rusland en het is natuurlijk ook heel ver weg. Maar wat een prachtig gebied... (de Zuid-Kaukasus heeft een sub-tropisch klimaat!)
Update 25 maart: Het gaat goed! Al zo'n 25 mensen (al dan niet met aanhang) hebben zich aangemeld. Vandaag heb ik ook een Facebookpagina gecreëerd voor onze groep. Voel je vrij om je hierbij aan te sluiten!

( Engelse vertaling )


Share |