Home > Български > Mike Quinsey - SaLuSa, December 4, 2009

SaLuSa, December 4, 2009

Не се влияйте много от това, което виждате да се случва около вас, тъй като стават много неща, за които не сте наясно и които се премълчават умишлено. Външните впечатления от това, което се случва на Земята, навеждат на мисълта, че не е постигнат голям напредък срещу тъмните сили. Истината е, че нашите съюзници ги вкарват ловко в ситуации, които ще отслабят тяхната мощ и след това ще бъде упражнен още натиск, докато те рухнат. Може да звучи по-лесно да ги срещнем фронтално и да се справим с тях открито, но най-важното е, когато направим нашия ход, той да бъде решителен. Не бихме искали да създаваме повече безпорядък от съществуващия в момента и искаме да видим нашите приятели от Светлината да се придвижат в предните редици. Доверете ни се, Скъпи Мои, защото ние ще заявим отново, че разбираме по-добре какво е необходимо, тъй като знаем точно какво се случва зад сцената. Има много малко важни неща, които се изплъзват от вниманието ни.

Ще ви напомним, че има установен и съгласуван план, който ще ви отведе успешно до Издигането и не е толкова важно как да стигнете там, колкото да завършите цикъла. Това, което остава до вашето финално преживяване е като мигване с око в сравнение с това, през което вече сте минали. Победата на Светлината е гарантирана и източникът на енергия за тъмните сили изчезва като по този начин отслабва способността им да продължат плана си. Затова няма нищо, от което да се страхувате, може да очаквате всичко с нетърпение и няма да чакате много дълго. Ако сте решили да изминете целия път до завършването на този цикъл, значи това ще се случи. Някои души ще предпочетат да напуснат по-рано и да пребивават в Астралните области, където ще решат кога да се инкарнират отново. Те могат да настигнат близките си от по-висшите царства, ако духовно са напреднали достатъчно. Ако не са, те ще продължат да се инкарнират в подобни нива на това, което са напуснали. Тези духовни решения се вземат, за да продължи по-нататъшното развитие, съответно на необходимия опит.

Нужно е да се разпространи Светлината на разбирането, за да могат душите, които изостават, да реагират на нея и да имат същата възможност като всички останали. Нищо не може и няма да бъде налагано на никой и по всяко време може да се движите с подходящо за вас темпо. Разбира се на някои толкова им липсва осъзнатост, че е трудно да се достигне до тях. Но след като веднъж покажат желание да отворят умовете си за истината, помощта от Водачите ще бъде на тяхно разположение. Те са постоянно наоколо, опитвайки се да водят душите към Светлината и техните любов и търпение са безпределни. Точно този вид служба в името другите някои от вас ще изберат да вършат за онези, които не се издигнат този път. Циклите се повтарят постоянно и има възможност да се пътува отново по същите пътища.

Хората имат силни емоции и това често е източник на търкания между вас. Част от опита ви е предназначен да ви накара да разберете как да насочвате това към позитивни действия като състрадание и любов. Понякога това е причина за завист и ненавист и може да доведе до вредни реакции. Те разбира се ще повлекат след себе си кармични уроци докато се научите да обуздавате страстите си и да ги използвате правилно. Имате поговорка „мислете преди да скочите” и е добре да си я спомните преди да изгубите контрол. Може да бъдете притиснати до краен предел, но ако ще се развивате в по-високите измерения, трябва да сте преодолели човешките слабости. Трябва да кажем, че не можете да се оправдавате, твърдейки, че „сте такива, каквито сте”, както и че не можете да направите нищо по въпроса.

Знаем, че духовното развитие не е лесно, но напредвайте с вашето собствено темпо и ако намерението ви е истинско, не можете да се провалите. Фактът, че се развихте до неочаквани нива на съзнанието, даващи възможност на Човечеството да се отправи към края на дните, е показател за това колко далеч сте стигнали през втората част на миналия век. Бихте могли толкова лесно да завършите този цикъл с разрушаването на Земята, но ни беше позволено да предотвратим това. Това стана, защото Създателят постанови, че има достатъчно души с надежда за издигане и не би трябвало да им се отказва тази възможност. И ето ви, Скъпи Мои, стъпили здраво на пътя към Издигането и ние сме тук да ви съдействаме да получите пълно осъзнаване.

Някои хора не отделят време за разбиране на себе си и почти не се питат за смисъла на живота. Въпреки това те се сблъскват с план, избран често от техните водачи и се подготвят събития, предназначени да отворят очите им. Накрая има едно вътрешно вълнение и тогава започва търсенето на знание. Често това е разбирането, че животът не е нещо случайно случващо се, а че има замисъл и цел. Възможно е също да има усещане, че някъде има Бог, който мистериозно контролира сътворението. За съжаление в тези начални етапи Бог може да бъде виждан като един отмъстителен Бог, поразяващ онези, които не се подчиняват на правилата му. Разбира се това е далеч от истината, тъй като Бог е Цялата Любов и ви е дарил със свободата да се изразявате и вие, а не Бог, решавате какви са последствията от вашите действия.

Животът е поемане на отговорност не само за себе си, но и за другите и прогресът се измерва с това доколко можете да разпрострете любовта си към всички форми на живот. Това е наистина толкова просто и трябва да работите върху него през цялото време. Веднъж след като минете определен етап, става по-лесно да поддържате едно постоянно ниво. Това се постига чрез способността да не съдите и да проявявате снизхождение поради различните нива на разбиране, на които са душите. Най-трудното е да бъдете милостиви и да прощавате, когато сте пряко замесени. Накрая, но не и на последно място, много важно е също да прощавате на себе си.

Вие сте физически Същества, замислено е да преживявате в съответствие с това и е предопределено да излезете в света и да се учите от това да сте в него. Вашата утеха ще дойде от намирането на себеподобни, които споделят интересите ви и ви помагат да се развивате, особено там където са замесени духовните ви стремежи. След издигането следващата ви стъпка ще бъде опита ви като Космически Същества и след като Вселената се отвори за вас ще имате напълно различни преживявания.

Аз съм СаЛуСа от Сириус и от името на Галактическата Федерация ви пожелавам продължителен успех в намирането на пътя към Светлината и Любовта.

Благодаря, СаЛуСа.
Майк Куинси.
Website: Tree of the Golden Light


Would you like to comment on this message? Send us an e-mail! If we find it appropriate, we will place it under this message.
If you would like to receive an e-mail from us when there's a new message from Mike Quinsey,
please let us know and we'll add you to our mailing list.